Exigor's Viltspårträff med provtillfälle i Örebro 27 och 28 september 2008

Jag vill börja med att skicka JÄTTETACK till Björn och Berit Byström som ordnade till denna helg, de ordnade allt blod, klövar och inte minst så gick de upp alla spår, enorm arbete!!! Även stort tack till Leif vår domare och Mellansvenska Vorsterklubben som stod som arrangörer denna helg!!

 Tim med KORAD Exigor's Prinz In Red, Unn med NUCh SUCh Exigor's Rocky In Black och SiegerBerlin-08 Exigor's Zorro In Black, Berit med Exigor's Yippie In Red och till sist Kristina med KM(Ag)-08 Exigor's Guinness In Black "Winky", det var ekipagen som skulle prövas denna helg. Kristina hade redan klarat av en godkänning på anlagsprovet så hon skulle gå 2 öppen klass spår. De andra skulle på lördagen prova på detta med anlagsspår.

Lördagen startade med att Berit och Yippie klev först ut i skogen och godkända blev de.

Som nummer 2 i skogen var Tim med Prinz och även han blev godkänd denna dag.

Sedan var det Unns tur som denna dag bara hade fått en plats så det blev Zorro som hon tränat mer med men se han tycktes ha annat i näsan denna dag so ej godkänd blev resultatet.

Kristina och "Winky" hade inte turen på sin sida så ett 2:a pris blev det första dagen.

Efter denan lördag var avklarad så blev det massa strategisnack och kaffepaus. Några åskådare kom ju också denna dag, det var Conny och Ullis som har Exigor's Red Cowboy och de var ju nyfikna på sin nye charmör Exigor's Black Morpheus. Valpuppvaktning för M kullen med mamma Russlan samt Ivalena och Laila var ju med på plats.

Söndagen var det turdag för nästan allihop som gick detta!!! Unn startade med Rocky och hon kom gladeligen tillbaka med ett godkänt resultat på anlagsprov!

2:a ut var Tim och Prinz och idag skulle de ju prova på öppen klass och visst blev det ett 1:a pris, enormt duktigt!!

3:a ut var Kristina med Winky men idag kunde inte Kristina låta sig ledas av Winky utan ville lägga sig i hennes spårning så ett 3:e pris blev det.

Sist skulle Unn ut på anlagsprov för 2:a gånge på 2 dagar med Zorro och nu var det nervöst men se idag var han på topp igen och avlade ett godkänt resultat, kanon!!

2 grabbar som bägge har sina byten under full uppsikt, hehe

Jag själv fick träffa mina underbara valpköpare och mina underbara valpar, förutom de som jag presenterat ovan så kom ju Tobias och Maria på besök och med var ju Exigor's Red Arina och stor glädje blev det ju här också!

Stor glädje var det denna helg och en sa "Du är uppfödare av "Jaktpinscher" och ordspråket "Beauties with Braines" myntades så som ni förstår var detta en enormt lyckad helg för oss alla och t o m domaren sa han hade fått en ny erfarenhet av denna enormt duktiga ras!!

Jag och de som var med mig, Exigor's Ruslana In Black med sina valpar M-kullen, Exigor's Red Ivalena och Exigor's Black Laila TACKAR ENORMT MYCKET!! och GRATTADE på plats med tårta! Kaffet bjöd Björn och Berit på precis som de bjöd på en enormt god middag på lördagskvällen.

 

Annette Persson, Lilla Hisinge, S-331 96 Värnamo Sweden  +46 (0)370 69 60 18   (0)70 508 29 16  info(at)exigors.se